fbpx
Nézel, de nem látsz

A múltban kialakult tapasztalataink nagy mértékben befolyásolják nem csak gondolatainkat, de egyes dolgok fizikai síkban való megjelenését. Amikor még annál is jobban folyt a koronavírus a csapból mint most, tartottam egy online meetinget, amit egy képpel promóztam. A képen az emberek 90%-a úgy látott meg egy guriga WC papírt, hogy az ott sem volt. Én nem is vettem észre, mert engem nem szippantott be a média. Már 3 éve lemondtam a TV előfizetést, és azt kell mondjam, szabadabb ember lettem azóta 🙂

Na de ugorjunk vissza a lényegre. Tudatalattinkat kizárólag érzések és érzelmek tudják alakítani, befolyásolni. Ezért a valóságban kialakult tapasztalatok és érzések lenyomatot tudnak hagyni tudatalattinkban, ezáltal később tudnak befolyásolni a múltbéli tapasztalatok alapján. Így nagyon könnyű elrugaszkodni a valóságtól. Ha egy érzés vagy esetleg félelem nagyon erős, másként is éljük meg a kialakult történéseket ahhoz képest mint, ami valójában történik.

Volt már valaha olyan nézeteltérésed valakivel, hogy nem értetted, miért értette félre a mondanivalódat? És te nem is úgy akartad mondani, ahogyan ő hallotta? A szemléletfejlesztés egyik alapja, hogy mindig legyünk letisztultak és nyitottak a kommunikáció során. Kizárólag ilyen hozzáállással tudunk bevonzani új lehetőségeket életünkbe.

Ne higgy el mindent, amit a szemed lát, ugyanis a valóság néha torzít!

Nézd meg a témához kapcsolódó videómat: